základní škola Pod Vinohrady
ZSvin.cz -> Článek
Datum přidání článku Datum: 04.02. 2025 Autor článku Autor: Mgr. Jana Bistrá

Ochutnávka sýrů na 1. stupni

 

V úterý 4. února proběhla v rámci projektu "Mléko do škol" v naší škole ochutnávka sýrů.

 

Naskytla se skvělá příležitost objevit nové chutě a dozvědět se zajímavosti o původu i výrobě jednotlivých druhů sýra.

 

Součástí ochutnávky bylo hlasování, ve kterém žáci vybírali svého favorita. Těsný souboj svedla holandská gouda se slovenskou parenicou a českým termizovaným tvarohovým sýrem.

 

Sýry jsou skvělým zdrojem bílkovin, aminokyselin, vitamínů a minerálů, zejména vápníku a fosforu. Spolu s dalšími mléčnými výrobky neodmyslitelně patří k vyváženému a zdravému jídelníčku dětí i dospělých.

 

Všem moc chutnalo a už se těší na další podobné aktivity.

 

 

FOTOGALERIE